Sport

05

1940

Diósgyőrnek NB-1-es csapata lett!

Tíz éves álom vált valóra! Tíz év munka, sóvárgás, és nem kevés balszerencsék sorozata változott át most örömmé. Diósgyőrnek először lett NB I-es labdarúgócsapata, a DiMÁVAG klubnak köszönhetően.

fg

1947

Rákosi Mátyás fogadta a magyar asztalitenisz világbajnokokat, köztük Farkas Gizit, az M.M.T.E. sportolóját!

Meleg hangulatú, bensőséges uzsonnán fogadták a Magyar Kommunista Párt székházában a kommunista és a szociáldemokrata párt vezető tagjai, élükön Rákosi Mátyással a londoni asztalitenisz bajnokságon és a párizsi VB-n győztes magyar sportolókat. Farkas Gizellát, Sidó Ferencet és Soós Ferencet.

image0

1959

Nagy küzdelmek, jó versenyek a nemzetközi MotoCross-on!

Valósággal népvándorlás volt Miskolc utcáin vasárnap délelőtt. A város apraja-nagyja a Bábonyi-bérc felé igyekezett, ott rendezte nemzetközi cross-versenyét a Magyar Honvédelmi Sportszövetség. Mintegy 25 000 szurkoló vette körül az 1900 méteres igen nehéz, kanyarokkal, lejtőkkel és emelkedőkkel tarkított körpályát. A nagy érdeklődés nem volt véletlen, hisz ez az első F.I.M (Fédération Internationale de Motocyclisme) naptárban is szereplő nemzetközi terepgyorsasági verseny a magyar motorsport történetében.

velociped01

1886

Velocipédisták Miskolcon

Milyen álságos városban élünk! Maradi, de azért az újat, a jövedelmezőt mohón és fürkészve figyeli. Ez évben elárasztották a polgármesteri hivatalt és a sajtót a város lakosságának panaszos levelei. Ezen panaszoknak két fő bűnösük volt a velocipédisták és a kutyasétáltatók. S a panaszok legfőbb helye a népkert. „Hogy a népkert nyilvános hely, azaz mindenkinek gyönyörűségére fenntartott hely, azt mindenki tudja, kivéve talán azok, akik velocipéd-gyakorlataik által zavarják meg a szabad természetben gyönyörködők sétáit és a kutyasétáltatók, akiknek állatai rémületet keltenek a békés természetbarátokban” Ha-ha-ha! Mondjuk mi a Borsod-Miskolczi Estnél! Milyen finnyás és álságos város.

Női vívóklub alakult Miskolcon!

Gerevich Aladár mester női vívóklubot szervez

Nagy Tivadar Pozsony bajnoka!

Rangos versenyen győzött a miskolci fiú!