1931

Hazatért Miskolcra Miss Hungary!

Miskolc, január 28.

Hazatért a szépségkirálynő! A gyönyörű leány nemrég még Ormospusztán lakott, ahol atyja főmérnök, ő maga pedig városunkban érettségizett, majd német-magyar szakos bölcsészettan hallgatónő lett. A bájos tanárjelölt álnéven jelentkezett a szépségversenyre, s kilétét csak akkor fedte fel, amikor az ezerhétszáz jelölt közül őt választották a legszebbnek.

Tiszteletére ma este díszelőadást rendez a színház. Az egész ország és a külföld érdeklődése az újonnan megválasztott Miss Hungária felé irányul, akit előadás előtt a pódiumon üdvözölnek, majd bevonul a földíszített középpáholyba, ahonnan végig nézi a miskolci Nemzeti Színház Csodabár előadását. Miss Magyarország ma esti ünneplése iránt városszerte óriási érdeklődés nyilvánul meg.

Az utaztató megjegyzése

Tasnády-Fekete Mária (1911-2001) egyetemi tanulmányait abbahagyta, s Németországba költözött, ahol színésznőként és énekesként is nagy népszerűségnek örvendett, számos filmben szerepelt. Érdekesség, hogy második férje, Radványi Géza filmrendező (Márai Sándor író testvére) is kötődött Miskolchoz, apja, Grosschmid Géza (1872-1934) ugyanis élete végén királyi közjegyzőként dolgozott a városban, emlékére 2017-ben helyeztek el emléktáblát a Városháztér 4. sz. épület falán.

Mozgókép forrása: https://filmhiradokonline.hu/