1950

Iván Pányin, a sztahanovista mozdonyvezető szupersztár Miskolcon!

Budapest-Miskolc, február 24.

Peczérvölgyi Samu cikke

Örül a lelkünk, örül a szívünk! A Sztahanov mozgalom újabb sztárja járt Miskolcon. És nem akárki! Iván Pányin! A kommunista, a Szocialista Munka Hőse, a Legfelső Tanács képviselője, a szélvészgyors mozdonyvezető, a szovjet vasutasok példaképe. Aki a legnagyobb teherrel a leggyorsabban tud a legmesszebbre jutni.

A ferencvárosi fűtőház brigádjának felhívására már nálunk is sokan csatlakoztak a Pányin nevéhez köthető 500-as mozgalomhoz. Küzdjük le a vasút technikai korlátait és jobb szervezéssel, sztahanovista módszerekkel igen, mi is érjük el a tehervontatásban a napi 500 kilométeres távokat. (Bár az egész ország alig annyi, de sebaj, visszafelé is van út)

pányin

Szóval Iván Pányin sztahanovista mozdonyvezető, a Magyar-Szovjet Barátság Hónapja szovjet küldöttségének tagja igazi szocialista munkamódszerátadást („munkamódszershow-t”) mutatott be: Budapestről Miskolcra vezetett egy teherszerelvényt.

A Budapest-Ferencvárosi pályaudvarról kellett a tehervonatnak – tervszerűen – fél tíz órakor elindulnia, de Iván Pányin már jóval előbb megjelent a pályaudvaron. Beöltözött, fejére magyar vasutassapkát húzott és vidáman elbeszélgetett a köréje sereglő magyar vasutasokkal. A vonat indulása előtt kis ünnepség volt, amelyen a magyar vasutasok üdvözölték a sztahanovista szovjet mozdonyvezetőt. Az ünnepség után a Pányint kísérő vendégek felszálltak a mozdony után csatolt személykocsiba, Iván Pányin pedig magyar szaktársaival, Lőcsei János és Pákozdi Viktor mozdonyvezetőkkel, valamint Pozsonyi Pál és Kiss Mihály fűtőkkel elfoglalta helyét a mozdonyon.

pányin2
Iván Pányin a leggyorsabb mozdonyvezető!

Pontosan fél tízkor kigördült a ferencvárosi pályaudvarról Pányin teherszerelvénye. A miskolci vasutasok, Miskolc dolgozói és a Magyar-Szovjet Társaság miskolci szervezetének tagjai már a kora délutáni órákban gyülekezni kezdtek a Tiszai személypályaudvaron a pályaudvart ünnepi díszbe öltöztették. Valóságos vörös és nemzetiszínű zászlóerdő borította a pályaudvar épületét, Lenin, Sztálin és Rákosi arcképet és magyar-szovjet barátságot üdvözlő jelszavak adták meg a pályaudvar ünnepi díszét. A menetrend szerint Pányin teherszerelvényének 16 óra 15 perckor kellett volna befutnia a Tiszai személypályaudvarra, de már 14 órakor zsúfolásig megtelt a pályaudvar peronja. A miskolci dolgozók jól ismerték a szovjet sztahanovisták munkamódszereit, sejtették, hogy Pányin jóval rövidebb idő alatt vezeti el a szerelvényt Miskolcra. Nem tévedtek várakozásukban: Iván Pányin 1 óra és 42 perccel a menetrendszerinti időpont előtt berobogott szerelvényével a pályaudvarra. Dörgő éljenzés és hatalmas tapsvihar üdvözölte a mozdonyfülkéből mosolyogva kihajoló Iván Pányint, akit először egy kislány köszöntött virágcsokorral.

pányin1(1)
50 százalékkal nagyobb terheléssel, 102 perccel rövidebb idő alatt tette meg az utat

Pányin meghatottan köszönte meg a kislány üdvözlését és viszonzásul azt kívánta, hogy Magyarországon is olyan boldog sorsuk legyen a gyermekeknek, mint a Szovjetunióban (Hmm!). A pályaudvaron Goór Zsigmond, a Magyar Dolgozók Pártja Borsod megyei pártbizottsága, Őrei László, a MÁV miskolci igazgatósága, Pálfalvi Lajos, a vasutas kerületi titkárság és Andavári Ferenc, a miskolci igazgatóság dolgozói nevében köszöntötte Pányint. Iván Pányin azután a miskolci vasutasok társaságában felkereste a vasutas kultúrházat, ahol lelkes hangulatú gyűlés keretében ismertette a magyar vasutasok előtt sztahanovista tapasztalatait és munkamódszerét. Pányin elvtárs a búcsúzás után már rég Budapesten volt, amikor a vonatra felszálló alakját még látták Miskolcon!

Kedves vasutasok, mozdonyvezetők, itt a példa, húzzatok bele!